Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • No hi ha millor manera de descobrir les característiques dels estils artístics que estudiem a l’aula que anar a visitar i gaudir de les obres presencialment.

  En aquest cas, avui dia 26 els alumnes de 2n ESO hem tingut l’oportunitat de poder descobrir les característiques de l’art romànic a Catalunya in situ.
  Hem sortit ben d’hora de Badalona i, en grups, hem entrat a l’església de Santa Maria de Ripoll, una reconstrucció de la romànica original, així com al museu, on ens han explicat la història de l’edifici. Després, hem pogut fruir de la magnífica portalada romànica, veritable joia de l’edifici, que data aproximadament de 1150. La visita al recinte ha finalitzat amb un passeig pel claustre del monestir, únic element que se’n conserva de l’original.

  Finalment, per acabar la jornada, hem assistit a l’Scriptorium, on ens han explicat i mostrat textos i cal·ligrafies fetes al monestir durant la seva història, i on hem après a fer nosaltres mateixos cal·ligrafia amb lletra carolina. Quin punt de llibre amb els nostres noms més bonic que ens ha quedat!

  26 d'octubre de 2021

  per Rubén Coleto
  Tutor 2n ESO B