Nova llar d'infants a Blanquerna, a partir del dia 1 de febrer de 2016
 • Cada any quan comencem el curs, ho fem amb el convenciment que tot i tenir una planificació anual, hi haurà de ben segur algun canvi que farà que hàgim d’adaptar, reajustar o repensar quelcom. De vegades és una sortida que el mal temps fa inviable, d’altres és una proposta que ens arriba en un mail a la bústia de l’escola i que valorem com a engrescadora i enriquidora per als alumnes. Per tant, les paraules “flexibilitat” i “adaptabilitat” les fem companyes del viatge que iniciem cada setembre quan obrim les portes de l’escola per retrobar-nos amb tota la comunitat educativa i començar el curs escolar plegats.

  Enguany, aquesta adaptació, reajustament o replantejament els vam haver de fer de sobte un llunyà 12 de març, quan vam haver de tancar l’escola per garantir el benestar comú. De seguida, el claustre de professors va ser conscient que davant d’una situació tan excepcional, calia sumar esforços i sortir de la nostra zona de confort per oferir als alumnes i les seves famílies tot el suport que les circumstàncies requerien, a nivell acadèmic alhora que emocional, perquè teníem molt clar que allò que ens defineix, el nostre projecte educatiu, pren forma en el dia a dia, en els plans i projectes dels què fem partícips des del personal de manteniment i serveis fins als avis i àvies que recullen als menuts a la porta de l’escola amb independència del marc físic en què tingui lloc.

  A mesura que els dies es convertien en setmanes i un nou mes s’obria pas, els mestres hem imaginat els passadissos de l’escola transitats per alumnes canviant d’espais, hem recordat activitats d’aula amb enyorança, imaginant el moment en què ens retrobaríem i tornaríem a viure l’escalf d’alumnes i famílies a les entrades i sortides, a les rues de Carnestoltes, a la Jornada de Cooperació, a les Portes Obertes... Certament l’aprenentatge online durant el confinament ens ha ofert possibilitats de creixement personal i professional que han transcendit la seva temporalitat a tots i cadascun de nosaltres. Tanmateix, el factor humà de la presencialitat, l’hem viscut tots amb nostàlgia.

  A punt de tancar aquest atípic final de curs, se’ns fa imperatiu tenir-vos molt presents i acomiadar-nos fins al setembre amb un agraïment sincer a totes les famílies pel vostre recolzament i renovada confiança en la tasca pedagògica de l’escola i, als alumnes, que heu perseverat i ens heu fet perseverar per assolir els objectius pedagògics i la tramesa dels valors propis de l’escola amb èxit durant el confinament. 

  Per tot això, us volem fer arribar una petita creació en format de vídeo que ha confegit la cap d’estudis de l’escola Arrels-Esperança, la Sra. Clara Puig, a partir de totes les captures de pantalla que tutors, tutores i especialistes li han fet arribar de les vostres connexions. Desitgem de cor que us agradi i, aprofitem, per desitjar-vos unes fantàstiques vacances. 

  Fins ben aviat!

  19 de juny de 2020

  per Mónica Ranz
  Directora pedagògica