Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • Aquesta no és pas una pregunta de resposta fàcil. Bé, aparentment si, volem un món millor! Però en aquest cas, la dita "voler és poder" no és una realitat. Cada cop hi ha més plàstics al mar, les partícules contaminants enverinen el nostre aire, i mentre cada cop hi ha més espècies invasores en determinats indrets, en altres en desapareixen sense que l'espècie dominant, la humanitat, mostri el més mínim dolor.

  Desforestació, canvi climàtic, forat a la capa d'ozó... sembla que el futur és apocalíptic. Però no hem de defallir: És a les nostres mans canviar aquest futur. Petites accions diàries de cadascú de nosaltres faran que en el futur segueixi brillant el Sol, puguem seguir escoltant el cant dels ocells i ens continuem embadalint amb el descens sense presses d'una glacera.

  Per això, aquest curs, i els que vindran, volem des de l'escola conscienciar el nostre alumnat i les seves famílies de la necessitat de cuidar el Planeta. Llençar un paper el contenidor blau no suposa cap esforç, però pot evitar una tala inútil d'arbres, preservant un bosc; un envàs al contenidor groc o una ampolla al verd, pot disminuir les despeses energètiques i, conseqüentment, l'ús de petroli; les restes orgàniques que llencem al contenidor marró es transformaran en compost que adobarà camps que produiran uns aliments més sans, amb menys compostos químics.


  No costa tant. Total, és tan sols un petit passeig fins al contenidor adequat. Tant ens costa? O és que no tenim clar QUIN MÓN VOLEM?

  7 d'octubre de 2019

  per Rafel Costa
  Professor de Ciències Naturals i tutor de 2n ESO A