Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • Són quasi les 8, i les motxilles estan preparades. Davant de la porta de l'Escola hi ha un munt de nois i noies esperant que obrin les portes per poder entrar. Ben aviat, les aules s'ompliran de soroll: alumnes amunt i avall i professors intentant posar ordre.

  Fins aquí semblaria tot normal, com de costum, però el proper dijous, 15 de novembre, marcarà algunes diferències. No seran les 8 del matí, sinó del vespre, i les motxilles no carregaran llibres, sinó roba, carmanyoles i entrepans. El rebombori no serà per anar a l'aula on em toca fer mates, sinó per descobrir quina serà el meu "dormitori". Professors i professores guiaran els alumnes (això sí, només de primer d'ESO) perquè transformin el lloc d'estudi en un lloc d'acampada. Un cop instal·lats, a sopar plegats (sense foc de camp, és clar!) i a fer gresca: cançons, balls, riures... cal celebrar Santa Cecília, patrona de la música.
  Entrada la nit, a dormir. Si més no, a intentar-ho, si els nervis ho permeten! Que l'endemà, a les 7 del matí, tocaran diana. Caldrà llevar-se, recollir, tornar a recuperar les aules, rentar-se i esmorzar: una nova jornada ens espera a partir de les 8. Però tampoc hi haurà llibres: acabarem la setmana fent esports i jocs.
  Sembla un bon pla, oi?
  Ens veiem a la nit a l'Escola!

  12 de novembre de 2018

  per Rafel Costa
  Tutora 1r ESO A