Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • Aquesta setmana els alumnes de P5 C, D i E hem anat a Sant Martí Sarroca per poder aprendre “in situ” tot allò que ens han anat explicant a classe. De fet, ja portem uns dies treballant les característiques de la Tardor, els fruits, els colors...

  Així doncs, amb aquesta sortida ens hem pogut endinsar en un dels fruits característics de l’estació: el raïm. Hem pogut passejar entre la vinya per observar les diferents tonalitats que han anat adquirint els pàmpols, hem pogut veure com penjaven els gotims del cep i fins i tot ens han deixat agafar fulles per portar-les a classe!

  Un cop acabada la passejada i l’explicació que ens han fet els monitors, hem fet una rotllana i ens hem tret les sabates i els mitjons per posar-nos a trepitjar el raïm. Quines textures i olors tan singulars! D’aquí hem pogut treure most per omplir unes ampolles que ens hem pogut emportar a classe. Ara només ens queda esperar per a que aquest suc fermenti i es converteixi en vi. Anirem seguint el procés a classe, ja que ens han dit que quan comença a fermentar si posem l’orella a l’ampolla podrem escoltar com va canviant.

  En definitiva, ens ho hem passat molt bé alhora que apreníem noves paraules com fil·loxera, circell, soca...

  Els companys de P5 A i B encara hauran d’esperar al novembre per poder gaudir com ho han fet els de les altres classes, ja que s’ha hagut de posposar la seva sortida degut a les previsions de grans tempestes pel dia que havien d’anar.

  17 d'octubre de 2018

  per Fran Gonzalez
  Tutor de P5 A