Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • No fa gaire que ha començat el curs, però els motors ja s'estan escalfant. Com és costum a la nostra escola des de fa uns anys treballem per un projecte comú, un eix que connecta des dels més petits fins als més grans. Enguany el tema que s'ha triat és "Mare Nostrum", i com que pot donar molt de sí el treballarem durant dos cursos.

  Som privilegiats, tenim el mar molt a prop. Si tanquem els ulls i ens concentrem podem sentir l'olor des de l'escola.

  Hi ha tantes coses que podem aprendre: el mar ens dona menjar, moments d'oci, paisatges fantàstics, però també hi ha al darrera una història de civilitzacions, conquestes... i darrerament per desgràcia massa sovint ens fem ressó a travès de les notícies de morts i patiments; tot això i molt més ho hem de conèixer; no ho podem ignorar perquè forma part de la nostra història i la pròpia idiosincràcia.

  Tot anirà fluint: decorarem les classes, aprendrem cançons, poemes, farem manuals, ens conscienciarem de l'important paper que tenim cadascú de nosaltres a l'hora de respectar i tenir cura de les platges i els mars, per Carnestoltes lluirem unes disfresses que ben segur us deixaran amb la boca oberta...

  I és que és tanta la importància d'aquesta mar nostra que es pot treballar des de infinitats de vessants, sempre es clar respectant els interessos, edats i possibilitats dels nostres alumnes.

  Tal com us deia, tot quedarà lligat i ben lligat, ja sabeu que sempre ho fem. No és per dir-ho, però som els millors, o no?

  4 d'octubre de 2017

  per Lourdes Titó
  Tutora de P5 B