Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • Alguns dels nostres alumnes de 3r d’ESO es troben d’intercanvi a Hamburg. Des d’Alemanya ens fan un petit resum de les activitats que estan realitzant:

  Dia 1: Hem arribat a Hamburg!

  A primera hora del matí aterràvem a Hamburg. A la porta d´arribades ja ens esperaven els alumnes de l'intercanvi per donar-nos la benvinguda. Els nervis d´uns i d´altres eren evidents, però el trajecte en tren a Bergedorf va ser suficient per trencar el gel. Un parell d´hores més tard, després de deixar l´equipatge a casa i de conèixer les respectives famílies, els alumnes es tornaven a trobar al centre del poble per fer una petita gimcana. El magnífic temps va permetre que els alumnes poguessin gaudir d´un gelat com a premi. Finalment, abans de tornar a casa per sopar, ens vam trobar tots a una bolera, i tot que força cansats pel viatge, les rialles confirmaven el molt bon ambient entre els alumnes badalonins i les seves parelles lingüístiques.

  Dia 2: Visitem l´Stadtteilschule Bergedorf.

  Avui es el nostre segon dia a Bergedorf i seguint el programa que l’escola alemanya ha organitzat, estem visitant les instal·lacions que conformen l´Stadtteilschule Bergedorf, una de les mes grans de tot Hamburg. Així doncs, a més d’assistir a diverses classes amb les seves parelles d’intercanvi, els alumnes desenvoluparan al llarg de la setmana un treball conjunt sobre la gastronomia alemanya i catalana, que posteriorment presentaran en Anglès.

  Dia 3: Treballem en un llibre de receptes.

  Avui els alumnes treballen en petits grups per desenvolupar un projecte que té com a objectiu final la creació d’un llibre de receptes amb plats típics alemanys i espanyols. Després d’una pluja d’idees inicial, cada grup ha escollit un plat, que hauran de traduir i preparar per a la seva degustació el diumenge a la tarda, quan es farà una festa d’acomiadament a les instal·lacions de l’escola.

  29 de març de 2017

  per Mónica Ranz
  Directora d'Arrels-Blanquerna