Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • A l'escola Arrels-Esperança treballem des de fa temps per donar als nostres alumnes els recursos necessaris per a ser competents en un món clarament basat en les tecnologies digitals. És per això que, tant alumnes com professors, treballem per estar al dia en un món que avança a una velocitat de vertigen, ja que la velocitat dels canvis tecnològics és quelcom imparable i necessitem no quedar-nos parats.

  L'assignatura d'I+D es treballa des de 5è fins a 4t ESO. Dediquem una hora setmanal a investigar i descobrir les possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies per gaudir en el futur d'un món del qual haurem après a adaptar-nos-hi.

  La raó de ser que té l'hora setmanal de l'assignatura d'I+D és fer dels nostres alumnes competents en el món digital d'avantguarda d'una forma lúdica, pràctica i significativa, donant-los unes eines necessàries i, alhora, canviants.

  Així doncs, els nostres alumnes aprenen a treballar amb els principis de la programació informàtica amb el programa Scratch, a treballar amb les Google Apps i fer-los competents en les eines col·laboratives; a treballar les dades històriques i fer-les rellevants al nostre món actual amb les línies de temps, infografies, la geolocalització i el treball amb la realitat tant virtual com augmentada; a treballar amb les xarxes d'ordinadors i les formes de comunicació entre equips, treballs amb paquets de dades i l'ús útil d'Internet, creació de continguts i coneixement de la seguretat a la xarxa; i finalment, a ser competents amb l'ús de les xarxes socials que s'han fet una eina indispensable en el nostre dia a dia, la creació d'apps i l'edició d'imatge, so i vídeo.

  9 de gener de 2017

  per Joan Cabré
  Tutor 5è A