Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • Hi ha dues èpoques de l'any en què és habitual veure gent disfressada pels carrers: Halloween i Carnestoltes. Les dues festes són, en aparença, molt semblants per als qui les gaudeixen, però el seu significat i, sobretot, els seus orígens són molt diferents.
  Se suposa que la celebració de Halloween prové del món celta, concretament de la festa d'any nou o Samhain. El cristianisme la va adoptar com la nit dels difunts o Vigília de Tots Sants. L'etimologia de la paraula és molt clara, procedeix de l'expressió anglesa All Hallow 'Eve, que significa literalment 'Vigília de Tots Sants'. Aquesta nit -1 de novembre- s'obren les portes entre el món dels vius i el dels morts.
  La data en la qual se celebra el Carnestoltes ja demostra clarament el seu origen religiós. Es celebra just abans de la Quaresma, que són els quaranta dies que precedeixen la Setmana Santa. Etimològicament, prové del llatí carne levare, que vol dir 'renunciar a la carn', ja que durant la Quaresma no se'n podia menjar per prohibició del Papa. Així doncs, el Carnaval anuncia el començament de l'època en què no es podia ingerir carn.
  La simbologia de Halloween és molt semblant a tot arreu. A més de les disfresses relacionades amb el món dels morts, la carbassa és una constant.
  En canvi, el Carnaval té una tradició molt més rica, ja que cada localitat el celebra a la seva manera.
  Gaudiu la nit de Halloween!  24 d'octubre de 2016

  per José Manuel Valdivieso
  Tutor de 1r ESO C