Noves tecnologies |
|
A les nostres aules, els alumnes s'enfronten cada dia a la realitat. Les tecnologies més actuals són les eines que el nostre professorat empra de manera habitual per fer entrar el món a les aules.
Les pissarres digitals, sense pretensió d'arraconar les tradicionals, prenen cada dia més protagonisme. Punters tàctils conviuen amb el guix, i a través de la xarxa el món exterior es fa present a l'aula.
D'aquesta manera, l'alumnat conviu amb el present que coneix, el que podríem nomenar ciberrealitat. L'ús de webquest, la recerca a internet, la realitat virtual, els jocs de simulació, totes aquestes eines que cadascun de nosaltres emprem en els moments d'oci com a mitjà d'esplai, esdevenen inapreciables instruments de formació, que ens permeten conduir els nostres discents vers el coneixement.
Preparem els alumnes per a les demandes del segle XXI, millorant l'aprenentatge i la comunicació incorporant-hi nous sistemes i integrant les noves tecnologies a les nostres aules:
- Continguts digitals (unitats didàctiques virtuals i material digital).
- Moodle.
- Plataforma digital (Alexia).
- Plataforma digital d'anglès (CSEP)
- Ordinadors portàtils per a tots els professors
- Projecte 1x1 (Escola Arrels-Blanquerna): un ordinador per cada alumne a l'ESO.
- iPads per ús de l'alumnat.
- Pantalles i projectors a totes les aules.
- Wi-FI a tot l'edifici.
- Pissarres digitals interactives.
- Pàgina Web.
- Presència a les xarxes socials com youtube, facebook i twitter.
fent possible que, a través de la xarxa, el món exterior entri a l'aula. Ens permeten garantir una formació vàlida pel present, però disposada a acceptar el repte de desenvolupar-se en un futur cada cop més exigent.
L'ús de webquest, la recerca a internet, la realitat virtual, els jocs de simulació, esdevenen instruments de formació.
Tota aquesta capacitat digital comporta la realització, cada vegada més nombrosa, d'activitats multimèdia provocant un aprenentatge més ràpid i divertit, fomentant l'interès de l'alumnat:
- Treball de síntesi i recerca.
- Revista digital de sant Jordi.
Necessàriament implica una actualització permanent i una formació continuada del professorat.
|
|