Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • Com tots sabeu, a l'escola iniciem el procès de lectura a P4. Ho fem de manera lúdica, sense cap altre finalitat que no sigui la de familiaritzar als infants amb la llengua en format escrit.

  En realitat el seu primer contacte amb la lectura és a P3, a l'aula es troben tot tipus de lletres que inicialment no tenen cap sentit, però mica en mica van dotant de significat a mesura que les anem treballant. Ja des de aquesta etapa, a partir de les lletres del seu nom i de les dels companys, comencen amb un treball de lectura molt globalitzat. A P4 però, com ja comencem l'ensenyament fonètic a través del conte "El país de les lletres catalanes", poc a poc van reconeixent les consonants fins arribar a P5, on ja coneixen totes les lletres i són capaços d'associar la grafia amb el so. A més, mica en mica aniran comprenent paraules senzilles de l'entorn més proper.

  Per tal de reforçar tot aquest procés de lectoescriptora i ajudar als nens a fer una lectura més sistematitzada, també treballem a partir dels llibres de lectura Paraules 1,2 i 3. A P4 llegeixen un o dos cops per setmana de manera individualitzada i a P5 ja es fa una lectura diària prèviament preparada a casa.

  Recordeu que per tal que els nens desenvolupin el gust per la lectura són molt importants els contes, tant a casa com a l'escola i gaudir de grans estones de lectura i escolta activa d'aquests. Els contes són un gran amic per a conèixer les lletres, però si juguem a investigadors, ens adonarem que les lletres són a tot arreu.

  19 de febrer de 2018

  per Elisenda De Juan
  Tutora de P4 B