Nova llar d'infants a Blanquerna, a partir del dia 1 de febrer de 2016
 • Aquest any els nens i nenes de sisè han escrit un conte per Sant Jordi. El tema central ha estat els jocs dels anys '50. Quina meravella és descobrir un altre temps! Un temps que els nostres nens no poden recordar però els seus avis sí.

  I quan els infants els hi van preguntar, els avis els van dir que els jocs antics no necessitaven de gaires joguines, ni materials, ni electricitat per funcionar. Potser sí que requerien de molta imaginació, temps i espais per anar creant llocs màgics, plens de misteri i d'il·lusions. Carrers, parcs i cases antigues podien ser els escenaris de moltes aventures.

  Els nens parlen als seus contes de jocs clàssics com el io-io, de jugar a fet i amagar, el cèrcol o de les quatre cantonades. Però també en parlen de les bales i de com l'intercanvi de bales i cromos era l'ingredient estrella per fer nous amics, conèixer altres cultures i fer colla. 

  Potser els temps han canviat molt, però els jocs dels anys '50 encara tenen el seu potencial d'atracció intacte pels nens d'ara, tal i com demostren les magnífiques històries escrites per la classe de sisè.

   

  14 de març de 2017

  per Silvia Romero
  Mestre de primària