Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
 • El projecte “El gust per la lectura” és un dels nostres senyals d’identitat. Es tracta de crear bons lectors, eficients i eficaços, disposats tant a gaudir del plaer d’una bona lectura, com a endinsar-se en els racons més ocults d’un escrit per extreure’n les més oportunes conclusions. A les Escoles Arrels, la lectura fa temps que va deixar de ser un objectiu, per convertir-se en un mitjà i, sobre tot, en un plaer.

  És per això que aquest curs hem encetat el projecte "Apadrinament lector", els nens i nenes de 6è de primària, un cop al mes, ajuden a llegir als seus fillols i filloles de 1er de primària. Aquest projecte té com objectius:

  Motivar per a la lectura en un context significatiu

  - Afavorir la convivència i cooperació entre nivells

  - Millorar la competència lectora:

   · Mecànica

   · Velocitat

   · Pronunciació

   · Comprensió

  Incrementar l’atenció a la diversitat

  - Millorar la competència d’expressió oral en català

  - Afavorir la responsabilitat dels alumnes més grans

  - Potenciar el sentiment de pertinença a l’escola

  - Establir lligams afectius entre padrins i fillols al voltant de la lectura. 

  - Generar una experiència positiva i plaent de lectura.

  Tant els alumnes de 6è com els alumnes de 1er estan molt implicats, i esperen amb ganes i il·lusió que arribi el dia de lectura. Les parelles fetes són per tot el curs escolar, i quan es troben, a part de llegir, s'expliquen com estan, es fan dibuixos i fins i tot notes personalitzades. Els nens i nenes de 6è es senten responsables de l'evolució dels més petits, i els nens i nenes de 1er es senten acompanyats i recolzats. Tot un èxit. 

  20 de febrer de 2017

  per Clara Puig
  Cap d'estudis d'EP