Nova llar d'infants a Blanquerna, a partir del dia 1 de febrer de 2016
 • A l’escola, a part d’ensenyar matemàtiques, llengua, ciències,... també treballem les emocions i els valors.

  És a l’àrea d’educació en valors on treballem recursos i estratègies per viure d’una manera responsable i amb felicitat, per tal de contribuir al nostre benestar i al de qui ens envolta.

  Una bona manera de parlar i transmetre, aquests valors i emocions, és a través dels contes i dels curtmetratges. A partir de la seva visualització, es poden establir diàlegs i converses molt interessants, amb els nens i nenes, on surten valors tan fonamentals com el treball en equip, la convivència, la motivació, la solidaritat, l’amistat, l’amor, la resolució de conflictes...

  Aquesta setmana, a la classe d’educació en valors de 1r de Primària hem treballat el conte de l’Elmer, un simpàtic elefant que vol ser color elefant perquè, està cansat de ser diferent als altres.

  A través d’aquest conte, veiem que no és gens fàcil acceptar-nos tal com som. L’Elmer aconsegueix superar el seu problema gràcies al seu sentit de l‘humor i a l’acceptació per part dels seus companys. Amb aquesta història hem treballat la diferència i la diversitat, és a dir, allò que ens fa únics i diferents a la resta i forma la nostra identitat.

  Una vegada explicat el conte, vam estar parlant sobre ell i finalment, cadascú va dibuixar els seu propi Elmer.

  Ser diferents no significa una cosa dolenta, sinó tot el contrari, aporta enriquiment per a tothom.

   

  A la fotografia podeu veure una mostra dels meravellosos resultats.

   

   

   

  10 de gener de 2017

  per Elena Zarauza
  Tutora 1r E.P. D