Nova llar d'infants a Blanquerna, a partir del dia 1 de febrer de 2016
 • Dins de la campanya que porta a terme el Departament de Consum de la Generalitat de Catalunya, els alumnes de 4t de Primària van realitzar un taller a l’escola sobre el consum de l’energia.

  Mitjançant un material engrescador i una dinàmica molt lúdica ens van fer conscients de com han augmentat, del passat al present, les necessitats d’energia a tot arreu: a la industria, al transport, a les escoles, a les nostres llars...

  El doble objectiu era fer-nos conscients d’aquest canvi en el temps i fer una valoració de quina tendència podia tenir el consum energètic en el futur . A més per una altra banda mostrar-nos què podem fer nosaltres per disminuir-lo en el nostre entorn.

  Per fer una aplicació pràctica, vam emprar les matemàtiques i vam descobrir que el consum a l’aula no era molt alt però multiplicat pel nombre d’aules de tota una escola si era important i es podien portar a terme accions que reduïen la despesa energètica. Al mateix temps això ens va donar petites estratègies que poden aplicar-se a casa com per exemple: no tenir llums encesos si no ens cal, no deixar aparells electrònics en “stand by” com els televisors, les videoconsoles... Pot semblar poc però multiplicat per totes les cases del món l’estalvi pot ser enorme i la millora de la contaminació també.

  Així doncs, els petits canvis són poderosos. Apunta’t al consum energètic responsable!

   

   

  17 de novembre de 2016

  per Salvador Casajoana
  Tutor 4t EP - D