Nova llar d'infants a Blanquerna, a partir del dia 1 de febrer de 2016
 • A quins jocs podeu jugar amb una pilota? Una caixa de cartró pot ser un element de joc? Amb quines joguines preferiu jugar? Totes aquestes qüestions i més són les que en Guillem i la Paula, des de l’agència Catalana de Consum, van venir a formular als alumnes de 3r de Primària el passat 10 de novembre.

  A què juguem? És una pregunta que la majoria de nens i nenes es fan més d’una vegada al llarg del dia. Si, a més, considerem que el temps de joc implica el consum de jocs i joguines, cal tenir en compte que els nens i les nenes esdevenen persones consumidores des de ben petits. Això suposa tenir present que, en el moment del joc, els nens i les nenes es formulen preguntes en relació a la joguina: en què em fixo a l’hora de triar una joguina? Com la vull? I també en relació a l’etiquetatge: Què m’indiquen les icones que apareixen a les capses de les joguines? O sobre com utilitzen les joguines i les actituds o responsabilitats que se’n deriven: He de compartir la joguina? És adequada la joguina per a la meva edat? Què he de fer amb les joguines després de jugar?

  Per aquest motiu, la finalitat d’aquest taller consistia en entendre el consum de joguines des d’una perspectiva que inclou l’elecció, la compra i l’ús per afavorir una posició reflexiva davant el consum de joguines.

  I és que jugant ens divertim, ens relacionem, fem estratègies, imaginem, però també aprenem mentre desenvolupem una actitud responsable.

   

   

   

   

  16 de novembre de 2016

  per Laura Vazquez
  Tutora de 3r EP