Nova llar d'infants a Blanquerna, a partir del dia 1 de febrer de 2016
 • Benvolgudes famílies i alumnes :

   

  Lamento comunicar-vos que aquest matí ens ha deixat el Sr. Masó i Hervás.

  Feia molt anys que estava malalt i li havien fet moltes operacions. Tot i això els darrers temps ja havia de desplaçar-se amb cadira de rodes i assistir dia si, dia no a una clínica per seguir un tractament renal de diàlisis.

  Per tothom ha estat una forta notícia doncs ahir mateix va venir a l’escola i va revisar-la tota com a ell li agradava.

  Es queda orfe de pare als 2 anys i als 3 es va contagiar d’una malaltia anomenada poliomielitis que li minva per sempre més les forces i va fer que anés coix. La seva mare (Doña Delfina) era mestra de la República i quan va acabar la guerra el règim li va prohibir tornar a ser mestra de l’escola pública. Per això va haver de fer-se una escola en una ciutat desconeguda per ella com Badalona però que el 1960 tenia un fort creixement demogràfic. Al començar l’escola en els baixos del carrer Quevedo, sols va venir un alumne i les classes es feien en una habitació i ells vivien a la del costat.

  Retirada l’avia, fou fins el 2000 el director i en paral·lel i amb la mare, van ser precursors a Catalunya en tenir una casa de colònies a Besalú i creure en les bondats de les sortides pels alumnes i les renovacions pedagògiques.

  Més tard es va iniciar l’expansió amb la incorporació el 1988 de l’escola Betsaida, el 2000 de la llar d’infants Timbals i el 2001 de Blanquerna que donaren nom el 2008 de grup d’Escoles Arrels.

  Actualment les Escoles Arrels són els centres més grans de Badalona a on estudien més de 1.550 alumnes amb una plantilla de 140 persones i per sisè any consecutiu estem omplint la quarta línia a Esperança en un moment de forta davallada de natalitat. A més encarem l’estiu amb previsió de fer unes millores al centre per continuar sent una escola de referència.

  Aquest és el seu llegat i per això voldria ser recordat.

   

  La vetlla serà al tanatori de les Corts demà de 12h a 22h i la missa el dijous 28 a les 10h.

  Divendres 29 a les 11h tota l’escola sortirà al pati per rendir un petit homenatge en forma d’un senzill minut de silenci.

  26 d'abril de 2016

  per Joan Masó i Bové
  Director General