Nova llar d'infants a Blanquerna, a partir del dia 1 de febrer de 2016
 • LES CRÒNIQUES D'HAMBURG

  PRIMER DIA
  Estimades famílies,

  Aquest mati els alumnes d’Escoles Arrels Esperança i Blanquerna s’han llevat molt d’hora per anar d’intercanvi a Hamburg. Hem sortit puntualment a les 8h del mati i quan hem arribat, les famílies d’acollida ja ens estaven esperant. Hem anat tots junts a l’escola amb tren. Els ha sorprès perquè es pensaven que anaven amb metro però en realitat era el tren (S-Bahn com es diu aquí). En arribar a l’escola, el director els ha donat la benvinguda en alemany i una altra professora de castellà els anava traduint, així com una altra professora també en anglès. Després, han anat a dinar al restaurant de l’escola i s’han pogut servir el que ells volien. S’han adonat que mengen moltes amanides i verdures.

  Un cop acabat, els seus nous amics alemanys els han fet un tour per tota l’escola, que és molt gran i té diferents edificis. Quan han acabat, les famílies els han vingut a buscar per anar a casa, deixar la maleta i fer alguna activitat tots junts. Molts ja han visitat el centre d’Hamburg i altres han visitat Bergedorf mentre menjaven un gelat.

  Cap a les 18h, ens hem tornat a trobar tots junts un altre cop per anar a la bolera! La veritat es que no ho han fet tan malament!

  Després d’aquest dia tan intens que començà a les 6h del mati, han tornat a casa per, segurament, posar-se al llit ràpidament i esperar un nou dia.

  SEGON DIA
  Dimarts els alumnes van estar des de les 8h fins les 16h a l’escola, tots en diferents classes. Van anar a classes d'anglès, matemàtiques, alemany i d’espanyol. A les d’anglès van notar que tenen més nivell que els alemanys i a les de matemàtiques els nostres alumnes els van ensenyar com realitzar alguns problemes amb altres tècniques més pràctiques.

  Es obvi que a les classes d’alemany no van entendre molt, excepte les nostres tres alumnes de Blanquerna.

  Els va sobtar molt que a les classes els alumnes poden beure i menjar galeres, etc, i el professor no els diu res. Es van adonar aviat, però, que a les nostres escoles hi ha ordre i disciplina, molt important per aprendre bé, mentre que en aquestes classes manquen una mica els bons hàbits.

  Per això no es d’estranyar, que tots els professors alemanys i les famílies estan encantats amb el comportament dels nostres alumnes!

  TERCER DIA
  Al mati ben d’hora hem quedat a les 8.30h a l’estació de Bergedorf per anar a fer un tour per la ciutat d’Hamburg.
  Hem agafat el tren i la primera parada ha estat a l'església de Sant Miquel (St. Michaelis-Kirche). Dos alumnes alemanys havien preparat en espanyol una petita presentació sobre aquesta esglesia. Hem continuat caminant pel barri portuguès, que és molt a prop del port i hi ha edificis que semblen vaixells. Des d’allà es podia veure el majestuós i interminable edifici de l'opera d'Hamburg (Elbphilharmonie Hamburg).
  En arribar al port hem caminat per l’antic túnel que passa per sota l’aigua (St Pauli Elbtunnel). Semblava que no s’acabés mai, perquè primer havíem baixat unes escales fins sota terra. Finalment, hem arribat i hem vist la façana marítima des de l’altra part. Hem aprofitat per fer fotografies de grup i hem tornat. més tard hem agafat una barca que ens ha portat fins a una platja. Be, no com les platges que estem acostumats, és clar. Aquesta tenia vistes al port industrial, és a dir, a grans grues i vaixells de mercaderies, però a l’estiu és un dels seus llocs preferits i l’han volgut compartir amb nosaltres.
  A aquelles alçades estàvem tots bastant cansats, així que la ultima parada ha estat l’ajuntament (das Rathaus), que es troba al centre d'Hamburg.
  Era l’hora de dinar, una mica d’hora per a tots nosaltres, però la gana ja ens cridava. Han tingut temps lliure per conèixer millor els seus nous amics i més tard han aprofitat per anar de "shopping". Ja tenen els primers 'souvenirs' comprats!

  26 de març de 2015

  per Carmen Perancho
  Escoles Arrels