Nova llar d'infants a Esperança, a partir del dia 1 de setembre de 2017
Eix
Aquest curs serà el segon any de viatge per la Mediterrània.

Ja ens hem situat geogràficament en les costes suaus o braves, les penínsules, les illes, els deltes dels rius; hem reconegut plantes, arbres, ocells, peixos...

Enguany farem un viatge més intel·lectual. Buscarem i coneixerem personatges. Sí. Tots aquells (i aquelles!) que il·lustren la filosofia, la política, la pintura, l'escultura, la literatura de la història d'aquest Mare Nostrum. I coincidint amb l'Any Pompeu Fabra (150è aniversari del seu naixement) farem el nostre homenatge al mestre que va codificar i normativitzar la llengua catalana.

I per fer-ho ben bonic, farem una col·lecció d'edificis emblemàtics de totes les èpoques i estils per poder dibuixar un sky line de la Mediterrània, tal i com ja hem començat a fer a la targeta d'aquest curs.

Per tant, sobre els mapes del nostre mar hi situarem joies arquitectòniques i rostres de la cultura mediterrània, una de les més antigues i que més petja ha deixat, deixa i deixarà en la humanitat.

Acabarem el curs i el segon any d'aquest viatge reflexionant amb esperit crític i trobant respostes respectuoses a la pregunta que vàrem plantejar ara fa un any:

La Mediterrània, ens uneix o ens separa?

I podríem continuar. I això és el que farem. Treballant en equip, buscarem informació que convertirem en murals, notícies, exposicions orals, etc. que ens ajudaran a respondre a la pregunta inicial mentre aprenem a entendre que tots som iguals i tots som diferents i que és responsabilitat de tots respectar la diferència.