• Avui hem celebrat el dia de la ciència, quan parlem de ciència a la llar, parlem de curiositat, observació, experimentació... La principal finalitat dels experiments que han realitzat és que els nens/es gaudeixin, així com mantenir la seva motivació envers l’experimentació.

  A totes les classes s’han realitzat experiments amb els quals treballem la manipulació de diferents materials junt amb la llum i la foscor. Que tant els agrada als nostres petits!!

  A la classe de les Tortugues s’ha dut a terme una experimentació amb gelatina sobre de la taula de llum. Aquesta activitat ens permet treballar tant les diferents textures i colors, així com iniciar-los en el treball de la llum i la foscor.

  Pel que fa a la classe dels Ànecs, han realitzat dos experiments un relacionat amb la llum i l’altre amb el canvi de color de l’aigua. En el primer, han estat jugant amb les llanternes. En el segon, han introduït papers de colors dins de les ampolles d’aigua i han pogut veure com s’anava tintant de color. Hem fet màgia!!

  I per últim, la classe d’Elefants i Lleons, han realitzat tres experiments: el primer, ha estat jugar amb les llanternes i veure que si apropem el focus de llum a una taula, el cercle que forma és petit, en canvi, si l’allunyem, el cercle augmenta. També, han fet ombres xineses, han posat papers de cel·lofana davant les llanternes i així veure com la llum canviava de color. El segon, ha estat posar els ossets Haribo dins de l’aigua i veure com s’inflaven. Ens ha agradat molt tocar-los i veure que relliscaven de les nostres mans, però no hem pogut evitar la temptació de menjar-ne. I el tercer i últim, ha estat bufar amb una canyeta fins d’un recipient d’aigua i fer bombolles que divertit!!

  27 d'abril de 2017

  per Ade Gual
  coordinadora